3 Οκτωβρίου 2010

Games Fair, 2010


Το Games Faιr του Fantasy Shop έγινε φέτος για πρώτη φορά στην Τεχνόπολη στο Γκάζι. Ήταν μια πολύ όμορφη διοργάνωση, σε πολύ όμορφο χώρο και με αρκετό κόσμο. Και φυσικά είχε και ένα αρκετά χαλαρό και απολαυστικό μονοήμερο τουρνουά  Warhammer Fantasy, μεταξύ άλλων (LotR, MtG, 40K κλπ…).

Πρωί-πρωί λοιπόν της Κυριακής, πήρα την κυρία Elhion και 10 παρά δέκα, ήμασταν στο Γκάζι. Όπως ήδη ανέφερα, ο χώρος ήταν πολύ όμορφος και σε συνάρτηση με την απαγόρευση του καπνίσματος περισσότερο ανθρώπινος!




 
Οι κυρίες Tzortz (aka Terezial)) και  Elhion (aka Felocial) από νωρίς στο τουρνουά :P


Το τουρνουά Warhammer είχε 19 συμμετοχές, με αρκετούς παίκτες να μην χρησιμοποιούν Special Characters, παρόλο που επιτρεπόταν από το rulepack και με αρκετά όμορφους στρατούς. Προσωπικά επέλεξα να συμμετάσχω με τους Araby themed Tomb Kings μου, με μια αρκετά μη ανταγωνιστική λίστα για τα δεδομένα της 8ης έκδοσης. 



Game 1

Στην πρώτη μάχη μου έπαιξα εναντίων Vampire Counts (Βασιληάς). Ο αντίπαλός μου είχε 2 35άδες zombies, μια 25άδα  ghouls, μία μεγάλη μονάδα grave guards και 4 wraiths. Προσπάθησα να εκμεταλλευτώ το ποτάμι που θα εμπόδιζε την κίνηση στα flank της κεντρικής μου μονάδας και παράλληλα να πάρω όσους περισσότερους πόντους μπορώ από τον αντίπαλό μου μέχρι να με πλησιάσει η grave guard με τον λόρδο του. Δυστυχώς όμως στον πρώτο γύρο έχασα με misfire τον καταπέλτη μου… Η μαγεία του αντιπάλου μου ήταν επίσης ασταμάτητη και το αποκορύφωμα ήταν ένας γύρος μάχης όπου τα ghouls έπεσαν στα ushabti έχοντας δύναμη όσο και η ηγεσία του… λόρδου τους (δηλαδή 10!). Φαντάζεστε ποιο είναι το αποτέλεσμα των 30 επιθέσεων με poison str10 εναντίων 4 ushabti? Πουφ!




Nikos Chatzigrigoriou
Το χαμόγελο της άγνοιας... και μετά πήρα τα Ushabti στο χέρι!!!



Στον επόμενο γύρο, ένα ασταμάτητο Pit of Shades έπεσε στην μονάδα του Tomb King μου και εγώ απλά έχασα το look out sirGame over με ήττα 744 πόντων.

 Λίγο πριν σκάσει το Pit of Shades στην κεντρική μονάδα μου, τα ghouls είχαν κάνει ήδη overun στο casket...

Game 2

Δεύτερη μάχη εναντίων Warriors of Chaos του Μπέλου. Πραγματικά πολύ όμορφος στρατός και καλοβαμένος. Ο αντίπαλος είχε μόνο ένα ήρωα lvl4 αρχιμάγο του Tzeentch αλλά κατά τα άλλα, 2 5άδες ιππότες, μια 10άδα warriors tzeench, 3 chariot, 2 10άδες marauders on foor, 2 5άδες marauders horsemen και ένα hellcannon. Αν δεν ξεχνάω κάτι… Ευτυχώς για εμένα, ο αντίπαλός μου φοβήθηκε το casket of sorcery μου και καθυστέρησε να έρθει σε close combat. Επίσης είχε 3 γύρους μαγεία με πολύ χαμηλά winds of magic (1-1, 1-1, 2-2…) με αποτέλεσμα να αχρηστευτεί το magic phase του. Έτσι κατάφερα να φάω τις μικρές μονάδες του (3 chariot – 1 10άδα marauders, 1 5άδα horsemen) πριν μπούμε σε close combat. Προς το τέλος της μάχης, χάθηκε η High Lich Priestess μου αλλά μικρό το κακό, είχα μόνο έναν γύρο να τσεκάρω το ld μου. Τελικά ήρθαμε ισοπαλία με 20 πόντους υπέρ μου.


 O στρατός Chaos που αντιμετώπησα στην 2ο γύρο.


Game 3

Στην τρίτη και τελευταία μάχη έπαιξα εναντίων lizardmen με Slan και Teto! Ο αντίπαλος είχε επίσης μία μεγάλη μονάδα temple guard, μία warriors, μία σκινκς με τον Τέτο, μία 10άδα skinks, 2 10άδες chameleon και 2 σαλαμάνδρες.

Nikos Chatzigrigoriou


Η μαγεία μου ήταν αρκετά δύσκολο να κοπεί και ο αντίπαλος φοβούμενος το casket, άργησε να κουνήσει τις μονάδες του προς τα εμένα. Αρκέστηκε να περνάει comets μπροστά από την μονάδα του λόρδου μου, τον καταπέλτη και το casket αλλά στον γύρο της μαγείας μου ανέβαζα πάλι τα wounds μου. Και αυτό συνεχήστηκε για 4 γεμάτους γύρους. Στο ενδιάμεσο πήρα πόντους από μικρές μονάδες του (chameleons, skinks, σαλαμάνδρες) χάνοντας μόνο τα carrions-ιπτάμενα χαλιά και τον καταπέλτη στον 5ο γύρο από μαγεία. Στο τέλος πλησίασε αρκετά η temple guard για να δηλώσει ένα charge που όμως δεν έφτασε να ακουμπήσει τις μονάδες μου ενώ από μαγεία έχασα και τα chariot μου. Αποτέλεσμα +120 πόντοι υπέρ μου.

 Μα γιατί οι lizardmen δεν κοιτάνε το casket????


Συνολικά ήταν ένα όμορφο τουρνουά, το πρώτο που παίζω στην 8η έκδοση. Αρκετά χαλαρό κλίμα (βοηθάνε πλέον και οι κανόνες) και ευχάριστοι αντίπαλοι. Άντε και του χρόνου πάλι fair, ελπίζω σε εξίσου όμορφο χώρο και με περισσότερες συμμετοχές!!!

1 σχόλιο: