14 Οκτωβρίου 2010

Men of Gondor!

Είπα να κάνω ένα μικρό διάλειμα από τους Norse μου και να ασχοληθώ με κάτι διαφορετικό για αλλαγή. Ψάχνοντας στο bits box μου βρήκα μερικά πλαστικά μοντέλα για το Lord of the Rings που είχα μαζέψει (όπως όλος ο κόσμος) από τα εβδομαδιαία περιοδικά της de Agostini πριν αρκετά χρόνια.

Κοιτώντας ποια από τα μοντέλα άξιζε να βάψω, παρατήρησα ότι είχα τον Faramir με στολή της Minas Tirith και μερικούς πολεμιστές της Gondor. Ήταν οι μοναδικές μινιατούρες που μπορούσαν να συνδιαστούν για να φτιάξω ένα μικρό warband και παράλληλα οι μεταλλικές στολές των Gondorians είναι ότι πρέπει για ένα χαλαρό βαψιματάκι με πολλά drybrush!




Το βάψιμο της ομάδας μου πήρε λιγότερο από 4 ώρες και περιελάμβανε απανωτά drybrush και washes και λίγο παραπάνω προσοχή στις λεπτομέρειες των μοντέλων. Το καλό με την κλίμακα του lotr (28 mm realistic) είναι ότι δεν έχει νόημα να βάψεις προσεκτικά τα πρόσωπα και επίσης οι λεπτομέρειες στα μοντέλα είναι πραγματικά ελάχιστες, ευνοώντας το γρήγορο βάψιμο. Έβαψα το ύφασμα στις στολές των Gondorians μπλε και όχι μάυρο όπως στην ταινία, για να έχει λίγο παραπάνω ενδιαφέρον το warband και να διαφοροποιηθώ από το συνηθισμένο color scheme.


Όπως τα υπολογίζω, η ομάδα έχει μέγεθος 160 πόντων περίπου. Ίσως στο μέλλον βάψω και τον Aragorn που επίσης έχω με στολή της Gondor από το "Return of the King". Και φυσικά με την πρώτη ευκαιρία, σκέφτομαι να τους δοκιμάσω και στο πεδίο της μάχης. Το σύστημα του LotR είναι αρκετά εύκολο για να το μάθει κανείς αλλά δύσκολο να το "σπάσει" και δίνει αμφίροπες και θεαματικές skirmish μαχούλες. Για να δούμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου