27 Αυγούστου 2011

Dunland

Νέα σεζόν, νέο πρότζεκτ... Μετά την πρώτη γεύση που πήρα από το LoTR SBG, είπα να ξεκινήσω στο την δύναμη των κακών μου. Ξεφυλλίζοντας το βιβλίο με τις λίστες του παιχνιδιού (Legions of Middle Earth), η λίστα που μου κέντρισε περισσότερο το ενδιαφέρον ήταν η Dunland. Βεβαίως η επιλογή δεν έγινε με βάση τις δυνατότητες της λίστας (μιας και από ότι μαθαίνω δεν την πολυπαλεύουν οι Dunlendings χωρίς ισχυρούς συμμάχους...), αλλά λόγω του background και των μινιατούρων τους.

Η Dunland λοιπόν που στην γλώσσα των Ροχιριμ σημαίνει η Χώρα των Λόφων, είναι η γη των σκληροτράχηλων Dunlendings και βρίσκεται δυτικά της Rohan, πέρα από τα Misty Mountains και λίγο πιο βόρεια από το Isenguard. Στο παρελθόν η χώρα τους εκτεινόταν έως και τις κοιλάδες του Rohan. Όμως μετά από μια συμφωνία μεταξύ της Gondor και των Rohirim, οι κοιλάδες αποδόθηκαν στους τελευταίους και οι Dunlendings αναγκάστηκαν να εξοριστούν προς τα ανατολικά βουνά. Από τότε υπάρχει άσβεστη έχθρα ανάμεσα στους Dunlendings και τους Rohirim. To γεγονός αυτό εκμεταλλεύτηκε ο Saruman για να συμμαχήσει με τους κατοίκους των Dunland και να τους εντάξει στον στρατό του με αντάλλαγμα την επιστροφή τους στις κοιλάδες του Rohan.

Αρκετά όμως με το background... την τελευταία εβδομάδα ξεκίνησα να βάφω τα πρώτα μοντέλα για αυτό τον στρατό. Εκμεταλλευόμενος τις απίστευτες καλοκαιρινές προσφορές τόσο του Fantasy Shop, όσο και της Κάισσας και του Strategy Hall, κατάφερα να συγκεντρώσω με χαμηλό κόστος αρκετές μεταλλικές μινιατούρες για να ξεκινήσω το προτζεκτ αυτό. Για αρχή λοιπόν, ένας Wildman Chieftain (conversion) και 7 Wildmen.

Για το conversion χρησιμοποίησα σώμα από τον κλασικό Dunlending Chieftain και κεφάλι από το πλαστικό κιτ των Corsairs of Umbar καθώς και green stuff για την γούνα, μιας και σύμφωνα με τους κανόνες οι Wildmen Chieftains δεν φοράνε πανοπλία... οκ, όσο περισσότερο μπορούσα την κάλυψα!

Wildmen 1
Wildmen 2

Και για το τέλος, μια οικογενειακή φωτογραφία με τους πρώτους... 83 πόντους των Dunlendings μου!




3 σχόλια:

  1. Polu omorfa. Egw exw traumatikes ebeiries apo LoTR na sou pw tin ali8eia, giati i8ela na paizw mono me Orcs kai 12xrona pitsirikia panta me skizane me Elfs kai Dwarfs. Pragmatika, den eixa nikisei pote oute ena paixnidi!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μόνο με Ορκς? Χωρίς ούτε καν ένα Ringwraith ή 1-2 trolls??? Πάντως έχει πλάκα το παιχνίδι, κρίμα που το παράτησες..!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το πααιχνιδι αξιζει και σε χρονο και σε λεφτα... Ειναι πιο απλο και θεματικο σε σχεση με τα Γουορχαμμερ. Παντως τα ξωτικα και οι νανοι δεν νικουνται απο σκετα ορκ. Παντα υπαρχει τροπος να ξαναρχισεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή