9 Σεπτεμβρίου 2010

Troupes de la Marine

Τις περισσότερες μάχες μου στο Legends of the High Seas τις έχω παίξει με ένα πλήρωμα του Γαλλικού ναυτικού. Επέλεξα τους γάλλους πεζοναύτες κυρίως δια τις ατόπου...Ήθελα να παίξω "με τους καλούς" στην καραιβική, δηλαδή με πλήρωμα βασιλικού ναυτικού αλλά από την άλλη δεν θα άντεχα να παίξω με Άγγλους σε κανένα παιχνίδι... Οπότε οι επιλογές μου περιορίστηκαν στις εξής τρεις: Ολλανδοί, Ισπανοί και Γάλλοι εκ των οποίων διάλεξα την τρίτη επιλογή κυρίως για τις όμορφες λευκές στολές των γάλλων αλλά και γιατί έχει πλάκα να ρίχνει κανείς ζάρια φωνάζοντας "Vive la France!" :P


Ας δούμε όμως και λίγα ιστορικά στοιχεία πριν σας παρουσιάσω το πλήρωμά μου! Τάγματα πεζοναυτών (Troupes de la Marine) ονομάζοντα τα σώματα του γαλλικού στρατού που είχαν υπό την ευθύνη τους την φρουρά των αποικιών στην Αμερική αλλά και τον έλεγχο των θαλλασών και την συνοδεία των γαλλικών εμπορικών πλοίων στις αποικίες.


Ήταν γνωστά και ως ανεξάρτητα τάγματα του ναυτικού ή ως τακτικά τάγματα των αποικιών. Σχηματίστηκαν τον 17ο αιώνα από τον καρδινάλιο Richelieu με αρχικό σκοπό να υπηρετούν ως φρουρά των γαλλικών πλοίων, αλλά από το 1680 και έπειτα ο Λουδοβίκος ο 14ος έδωσε εντολή να αντικαταστήσουν και τον τακτικό γαλλικό στρατό στις Αμερικανικές αποικίες
.


Η παρουσία των ταγμάτων πεζοναυτών ήταν περισσότερο έντονη στην βόρεια Αμερική (Καναδάς - Νέα Αγγλία) όπου έδωσαν πολλές μαχες (ειδικά κατά των επταετή πόλεμο) εναντίων των Άγγλων για τον έλεγχο της περιοχής (δείτε την ταινία "Ο τελευταίος των Μοικανών" για να τους δείτε σε δράση στην βόρεια Αμερική κατά των επταετή πόλεμο!!!). Όμως και στην Καραιβική, τα τάγματα πεζοναυτών μαζί με Γάλλους κουρσάρους είχαν την ευθύνη της προστασίας των γαλλικών εμπορικών πλοίων από τους πειρατές.

Η σημαία των ταγμάτων πεζοναυτών αποτελούταν από ένα λευκό σταυρό που χώριζε σε τέσσερα τετράγωνα (δύο μπλε και δύο κόκκινα) το φόντο, ενώ στην μέση έγραφε "per mare et terra" η στα ελληνικά "για θάλλασα και στεριά". Και βεβαίως είχε πολλά fleur de lis προς τιμή του γαλλικού στέματος.



Για το γαλλικό μου πλήρωμα στο LotHS, επέλεξα μινιατούρες από την εταιρεία Front Rank για τους αξιωματικούς και τους πεζοναύτες, ενώ οι απλοί ναύτες είναι από την πολυπληθέστατη σειρά πειρατών της Wargames Foundry.



Ο καπετάνιος του πληρώματος φοράει κόκκινη στολή, όπως και οι περισσότεροι γάλλοι αξιωματικοί κατά τον επταετή πόλεμο στην Ευρώπη και στην Αμερική. Λευκές στολές αξιωματικών ήταν επίσης συνηθισμένες αλλά επέλεξα να βάψω κόκκινο το πανοφώρι του καπετάνιου για να ξεχωρίζει στο τραπέζι σε σχέση με τους πεζοναύτες.

Αξιωματικοί του πληρώματος, από αριστερά προς δεξιά: Lieutenant (Foundry), Capitaine (WSS Front Rank), Aspirant (WSS Front Rank bombardier conversion)
Γάλλοι πεζοναύτες (WSS Front Rank)

 Matelots (ναύτες) από την Foundry.

Vine la France λοιπόν!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου