27 Νοεμβρίου 2013

Heroquest 25th Anniversary

Σίγουρα θα το έχετε δει οι περισσότεροι. Αλλά για όσους δεν το έχουν δει ακόμη, να μια πρώτη γεύση από το νέο - επετειακό HeroQuest


Ετοιμάζεται λοιπόν από μια Ισπανική εταιρεία η επετειακή επανακυκλοφορία του θρυλικού παιχνιδιού της δεκαετίας του 90 (τέλη 80 για την ακρίβεια). Η χαρά μου ήταν πολύ μεγάλη μόλις διάβασα την είδηση. Αλλά ειλικρινά απογοητεύτηκα, μόλις είδα το artwork του κουτιού και τις κάρτες των ηρώων. Γιατί έπρεπε να είναι και αυτό καρτουνίστικο???

Η αλήθεια είναι ότι τα τελευταία χρόνια, έχει παραγίνει το κακό με την αισθητική του fantasy artwork. Αν δεν είναι καρτουνίστικα, θα έχουν επιρροή από anime. Αλλά σε κάθε περίπτωση νιώθω ότι έχει χαθεί το επικό στοιχείο και έχει επικρατήσει μια πιο παιδική αισθητική. Δείτε τα παρακάτω παραδείγματα, ίσως γίνω πιο κατανοητός...



Είπα λοιπόν να μπω στην διαδικασία να ανανεώσω το (παλιό καλό) Heroquest μου, παρά να ασχοληθώ με το νέο release. Ίσως κοιτάξω λίγο τους νέους κανόνες όταν με το καλό βγει το νέο παιχνίδι (σε περίπου ένα χρόνο) αλλά θα προτιμήσω την παλιά, καλή, σκοτεινή και επική αισθητική του παιχνιδιού.


Στο άμεσο μέλλον λοιπόν θα ποστάρω φωτογραφίες από την εξέλιξη αυτού του project, δηλαδή του νέου (παλιού) μου Heroquest, όπως πιστεύω ότι θα έπρεπε να είναι!

Η λίστα των μινιατούρων που πρέπει να βαφούν (από τα περιεχόμενα του βασικού κουτιού):

8 orcs
6 goblins
3 fimir
4 chaos warriors
1 chaos warlock
1 gargoyle
4 sceletons
2 zombies
2 mummys
1 barbarian
1 mage
1 dwarf
1 elf

1 σχόλιο:

  1. Συμφωνω με το καρτουνιστικο στυλ, αν και μου αρεσει θα ηθελα το hq πιο σκοτεινο.
    Παντος το ολό project exei φαει μια παυση λογο copyrights. http://pinsofwar.com/heroquest-suspended/

    Oreo project na kaneis neo HQ me diaforetika montela, θελει ψαξιμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή